Routebeschrijving naar Ronde Hoep Loop.

Route naar:
Sporthal Bindelwijk
Koniningin Julianalaan 16
1191 CD Ouderkerk a/d Amstel

Grotere kaart weergeven

Per auto
Ouderkerk a/d Amstel ligt noordelijk van de A9 nabij het kruispunt van de A9 en de A2. Zie onderstaande kaart.
Komt u vanuit de richting Utrecht of Amsterdam dan neemt u vanaf de A2 afslag Ouderkerk a/d Amstel en vervolgt u de weg via de N522 richting Ouderkerk.
Komt u vanuit de richting Amersfoort dan neemt u vanaf de A9 (Gaasperdammerweg) afslag Amsterdam en direct daarna afslag Ouderkerk a/d Amstel en vervolgt u de weg via de N522 richting Ouderkerk.
Komt u vanuit de richting Haarlem/Alkmaar dan neemt u vanaf de A9 afslag Ouderkerk a/d Amstel (direct na afslag Amstelveen) en gaat u aan het einde van de afslag linksaf. Bij de eerstvolgende verkeerslichten gaat u rechtsaf en komt u op de N522 richting Ouderkerk.

Rode stip = sporthal Bindelwijk

Vanaf het viaduct boven de A2 kunt u het beste de N522 vervolgen richting Ouderkerk a/d Amstel. Vanaf deze weg (Burgemeester Stramanweg) heeft u twee mogelijkheden om het dorp in te rijden. De eerste mogelijkheid is na ca. 1300 meter linksaf bij de Jacob van Ruisdaelweg. De tweede mogelijkheid linksaf is ca. 800 meter verder bij het Hogereinde Zuid/Dorpsstraat (vlak voor de brug boven over de Amstel). U kunt parkeren in de straten of de parkeerhavens.

Parkeren met de auto
U kunt parkeren op diverse parkeerplaatsen en in de straten van het dorp. In de Dorpsstraat rondom en het parkeerterrein op het Kampje is op weekdagen een blauwe zone van toepassing met een maximale parkeertijd van 1,5 uur. Op zondagen is deze niet van toepassing zodat u hier gerust langere tijd kunt parkeren.
Parkeerplaatsen zijn aangegeven op de kaartjes van het parcours.
Er kan niet geparkeerd worden op de parkeerplaats van de sporthal of in de Koningin Julianalaan. De Koningin Julianalaan maakt deel uit van het parcours.

Openbaar vervoer
Ouderkerk a/d Amstel is alleen per bus bereikbaar. U kunt gebruik maken van de Zuidtangent van Connexxion (buslijn 300) of de buslijnen 175 of 146. De Zuidtangent is een pendelverbinding tussen NS station Haarlem en station Bijlmer (Foppingadreef, Amsterdam Zuid-Oost). Elke 15 minuten rijdt er een bus.
Voor de dienstregeling kijkt u op www.connexxion.nl .
De Zuidtangent heeft slechts één halte in het dorp, namelijk halte “Ouderkerk a/d Amstel” (Jacob van Ruisdaelweg). De andere twee buslijnen hebben een tweede halte nabij de Amstelbrug (Brug/Hoger Einde). Vanaf beide haltes is het ongeveer 7 minuten lopen naar sporthal de Bindelwijk.
Komt u uit Amsterdam, dan kunt u overwegen om de (snel)tram of metro te nemen van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf ( www.gvb.nl ) en uit te stappen in Amstelveen (halte Oranjebaan) of Amsterdam Zuid-Oost (Station Bijlmer-Arena). Vanaf deze haltes neemt u dan buslijn 175 of buslijn 300 (Connexxion) naar Ouderkerk.