Warme Rondehoeploop

Bijna 400 hardlopers en ruim 20 wandelaars hebben zondag 14 mei genoten van een warme 36ste editie van de Rondehoeploop. De temperatuur steeg tot 20 graden en toch is er flink hard gelopen.

Nico Altorf uit Hillegom legde de 17 kilometer in 1 uur, 2 minuten en 15 seconden af en Eva de Jong uit Bennenbroek deed er 1 uur, 10 minuten en 26 seconden over. De snelste vrouw uit Ouderkerk aan de Amstel was Lydia Korrel met 1 uur, 19 minuten en 44 seconden en de eer van de snelste man uit Ouderkerk ging naar Victor van Velsen met een tijd van 1 uur, 5 minuten en 55 seconden. De deelnemers kregen bij de finish krentenbollen, sokken van hoofdsponsor Geijsel Hypotheken én een medaille. De deelnemers aan de jeugdloop kregen van de hoofdsponsor een prachtig lichtblauw shirt dat ook de volgende jaren nog gedragen kan worden.

Jan-Willem Swane, één van de deelnemers schreef: ‘En er was ook nog een loterij bij de prijsuitreiking. Dit alles geeft de dag een heerlijke sfeer. Ook als buitenstaander voel je je even deel van de gemeenschap.’ Na afloop was het gezellig in Sportcafé De Bindelwijk. Vele hardlopers én de 65 vrijwilligers kijken al weer uit naar volgend jaar en verzuchten: ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog!’ Foto’s 2023

Geplaatst in Uncategorized.