Geweldige 35ste editie van de Rondehoeploop 2019

Het was een geweldige ontspannen 35ste editie van de Rondehoeploop van afgelopen zondag 12 mei dat traditioneel op Moederdag wordt gehouden. Al vanaf half negen ‘s ochtends arriveerden de eerste enthousiaste hardlopers. Het weer was uiterst ideaal te noemen. Het was een perfecte combinatie van droog weer, een zonnetje en een heerlijk fris windje.  

Dit zorgde dan ook voor een fantastische tijd voor Dez de Eerns uit Amsterdam, de winnaar van de 17 km heren met een supersnelle tijd van 58:10. Dat gold ook voor Esther Kalkman uit Vinkeveen met een waanzinnige tijd van 1:12:44 voor de dames van de 17 km. Naast de medaille, ontving iedereen een paar Rondehoeploop sokken.

Gedurende de hele ochtend heerste er een gezonde spanning voor de start van de drie wedstrijden. De 488 deelnemers deelden hun vorige eindtijden met elkaar om zo de competitie op een gezonde manier op te voeren. Daarnaast heerste er ook een zeer ontspannen sfeer terwijl men de laatste rek -en strekoefeningen deed. Rond 11 uur stond het pleintje voor de start vol met moedige deelnemers en jubelende toeschouwers.

Om 11.30 uur klonk het startschot gegeven door Wilfred Mooij uit Ouderkerk aan de Amstel, voor de hardlopers van de 17 km. Kort daarop volgden nog twee startschoten voor de 5,5 km en de 2 km. Langs het gehele parcours zorgden enthousiaste vrijwilligers voor diverse waterposten en voor de veiligheid van de deelnemers. 

Eerste Ouderkerkse heer en dame op de 17 km waren Frans Slats en Nikita Beukenboom.  De 5,5 km polderloop werd bij de heren gewonnen door Ephrem Kuiper uit Amsterdam. Caroline Botman uit Utrecht was de eerste dame.

Bijna 60 enthousiaste kinderen (soms vergezeld door hun ouders) renden mee met de 2 km jeugdloop. In de categorie t/m 9 jaar gingen de eerste prijzen naar Karenina  Steen en Ruben Lemmink. In de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar waren Jackie Vissers en Gijs Allaert de snelsten. Alle kinderen kregen na finish een fraaie bidon van hoofdsponsor Geijsel Kroon en een leuke gadget.

De organisatie van IJsclub de Amstelbocht dankt de 80 vrijwilligers en haar trouwe sponsors die deze  35ste editie weer mogelijk hebben gemaakt. Er zijn veel foto’s van de Rondehoeploop gemaakt. Die worden deze week op de site geplaatst. Ook is hier de volledige uitslagenlijst te vinden.

Er is nog meer nieuws. Samen met o.a. NOC*NSF, Rabobank en het AD wordt de enige officiële verkiezing om sportclubs in het zonnetje te zetten georganiseerd.

De Amstelbocht wil ook kans maken op de titel ‘Club van het Jaar 2019!’ en wij vragen iedereen die de club een warm hart toedraagt snel te stemmen op de site https://www.clubvanhetjaar.nl/de-amstelbocht. De Amstelbocht stelt iedere stem zeer op prijs. STEM NU!

Geplaatst in Uncategorized.